När paketen ska inhandlas

Ja då var det dags igen. Det blir mörkt redan vid 15.30 på eftermiddagen, det är kallt som tusan när man ska gå till jobbet på morgonen och alla dessa julklappar ska se till att inhandlas och läggas under granen. Jag är lika otaggad varje år för jag vet aldrig vad jag ska köpa. Jag är nämligen en av 5 systrar och alla har minst en unge var, helt fantastiskt mysigt tycker vår mamma som är förtidspensionär och kan leka med barnbarnen för att roa sig om dagarna, men inte lika kul tycker jag som är enda barnet utan barn och som därmed måste se till att vara en god moster och köpa bra julklappar till barnen.

Ruinerad moster

Som tur är alla i ungefär samma ålder och det blir därmed relativt enkelt att fundera ut på vad dem kan tänkas vilja ha. Lite sökande på nätet så hittar man oftast lite roliga leksaker. Det tråkiga är bara hur min plånbok ser ut efter att ha köpt alla dessa julklappar. Leksaker är dessutom inte helt gratis. Men så kom jag på den briljanta idén. Eftersom alla är så mycket hos vår mamma, det vill säga deras mormor, så ser jag vill givetvis till att köpa endast en leksak för att ha där. Vikingcity lekset finns i flera olika typer så som garage och bondgård men lite olika tillbehör. Med andra ord räcker det att jag köper ett vikingcity lekset och ser till att det får vara hos mormor 🙂

I år blev det med andra ord inte riktigt lika många julklappar under granen men jag har nu sett till att det alltid finns något kul att leka med hos mormor och dessutom mår min plånbok bättre än vad den någonsin gjort runt denna tiden på året J