Mycket som skall fixas inför den bästa tiden på året

Nu börjar väl ändå den absolut bästa tiden på året hörrni. Den tiden när solen börjar värma, dagarna blir längre och ljusare och allt som varit dött utomhus börjar återigen växa och få liv. Det kommer dock alltid en hel del trädgårdsarbete och underhåll av gården på vårkanten men det tycker jag oftast bara är härligt att få gå utomhus och greja med. Det börjar även bli dags för den stora vår-rensningen här hemma där vi brukar köra iväg minst ett släp fullt till återvinningen.

Ny bromsvajer till husvagn och släp var behövligt

Våren innebär även att det börjar dra ihop sig mot husvagnssäsongen och därmed startar förberedelserna för även detta. Vi brukar alltid se till att lämna in både släp och husvagn på service för att se till att de är i toppform, och i år är inget undantag. Förra veckan hade jag både husvagn och släp inne på service och det visade sig att släpet var i bra form men att husvagnen tagit en del påfrestningar av diverse inbromsningar och stensprut det senaste året. De rekommenderade att införskaffa en ny bromsvajer till husvagn och släp (för att åtgärda detta, så det är någonting jag måste ta tag i nu väldigt snart.

Se över dina släpvagnar och bromsvajrar om du tidigare kanske inte gjort det

Jag har faktiskt aldrig riktigt tänkt tanken på att detta är något som kanske behövs bytas ut då och då, men nu när jag tänker på det säger det lite sig självt att det är viktigt eftersom bromsvajern är den del som överför kraften från påskjutsbromsen till själva husvagnen. Det fungerar likadant för alla typer av släpvagnar så ett tips från mig är att se över detta om du tidigare kanske inte gjort det.